Mantolama Türleri
İndeks:
- Mantolama Türleri
- Çift duvar arası ısı yalıtım (mantolama) EPS ısı yalıtım (mantolama)
- Levhalarının iki duvar malzemesi arasına kesintisiz olarak ve levhalar arasında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen yalıtım uygulamasıdır. Yüksekliği 12 m’den daha fazla olan binalarda, muhtemel deprem etkisine ve iklim özelliklerine bağlı olarak, dış duvarın mekanik açıdan kararlılığını sağlamak için özel detayların geliştirilmesi gerekebilir.
- Çıkmalarda Isı yalıtımı (Mantolama)
- Eğimli çatilarda ısı yalıtım (mantolama)
- Bodrum duvarlarinda ısı yalıtım (mantolama)
- Zemin döşemelerinde ısı yalıtım (mantolama)
- Ara kat döşemelerinde ısı yalıtım (mantolama)
Mantolama Türleri
Çift duvar arası ısı yalıtım (mantolama) EPS ısı yalıtım (mantolama)
Levhalarının iki duvar malzemesi arasına kesintisiz olarak ve levhalar arasında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen yalıtım uygulamasıdır.
Yüksekliği 12 m’den daha fazla olan binalarda, muhtemel deprem etkisine ve iklim özelliklerine bağlı olarak, dış duvarın mekanik açıdan kararlılığını sağlamak için özel detayların geliştirilmesi gerekebilir.
Çift duvar arası ısı yalıtım (mantolama) Avrupa’daki uygulamalar
1.Betonarme elemanlar ile iç duvar ayni hizadadır. Yalıtım kesintisiz olarak tüm cepheye uygulanır.
2.İki duvar arasında birlikte çalışmasını sağlayacak bağ elemanları bulunur.
3.İki duvar arasında oluşabilecek veya sızabilecek suyun, sisteme zarar vermeden dışarı atılabilmesi için gerekli detaylar geliştirilmiştir.
4.Dış duvar ayni zamanda cephe kaplaması görevini görür.
5.Avrupa’da az katli yapılar için geliştirilmiş bu sistemin, ülkemizdeki apartman bloklarında uygulanabilmesi için mekanik açıdan geliştirilmesi gereklidir.
EPS ısı yalıtım (mantolama) levhalarının, alt tarafı açık döşemelerin dış tarafına kesintisiz olarak ve levhalar arasında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen yalıtım uygulamasıdır.
Çıkmalarda Isı yalıtımı (Mantolama)
EPS ısı yalıtım (mantolama) levhalarının, alt tarafı açık döşemelerin dış tarafına kesintisiz olarak ve levhalar arasında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen yalıtım uygulamasıdır.
Klasik Teras çatılarda Isı yalıtımı (Mantolama)
EPS ısı yalıtım (mantolama) levhalarının, teras çatılarda sıcak taraftaki buhar bariyeri ve buhar dengeleyici katmanı ile su yalıtımının arasına, kesintisiz olarak ve levhalar arasında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilmesi ve üzerine su yalıtımı uygulanması ile gerçekleştirilen ısı yalıtım (mantolama) uygulamasıdır.
Eğimli çatilarda ısı yalıtım (mantolama)
EPS ısı yalıtım (mantolama) levhalarının, eğimli örtü katmanı ile kaplanmış çatılarda, tavan döşemesi veya mertek seviyesinde, kesintisiz olarak ve levhalar arasında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen yalıtım uygulamasıdır.
Bodrum duvarlarinda ısı yalıtım (mantolama)
Mekanik dayanımı yüksek, su emme oranı düşük EPS ısı yalıtım (mantolama) levhalarının, zemin ile temas eden duvarlarda kesintisiz olarak ve arada boşluk kalmayacak şekilde iç taraftan veya dış taraftan yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen yalıtım uygulamasıdır.
Zemin döşemelerinde ısı yalıtım (mantolama)
EPS ısı yalıtım (mantolama) levhalarının, zemin döşemesinin üzerine kesintisiz olarak ve arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen yalıtım uygulamasıdır. Isı yalıtım (mantolama) malzemesinin cinsinden bağımsız olarak tüm zemin döşemesindeki ısı yalıtım (mantolama) uygulamalarında, uygun zemin suyu veya basınçlı su yalıtımı birlikte düşünülmelidir.
Ara kat döşemelerinde ısı yalıtım (mantolama)
EPS yalıtım levhalarının, ara kat döşemelerinin üzerine ısı ve ses yalıtımı amacıyla kesintisiz olarak ve arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen ısı ve ses yalıtım uygulamasıdır.